Nieuwe stap voor Algemeen Directeur Arthur Verweij 

15 November 2021

 


Een kort interview met Arthur Verweij over het volgende stadium

 

Na ruim tien jaar aan het roer van Move Beyond te hebben gestaan, geeft algemeen directeur Arthur Verweij (53) het stokje over. Hij zal binnen nu en enkele maanden de dagelijkse leiding overdragen aan zijn opvolger, naar wie Move Beyond actief op zoek is. De stap terug betekent niet dat hij afscheid neemt van Move Beyond. Als aandeelhouder blijft hij nauw betrokken bij de onderneming. 

 

Arthur is een van de aandeelhouders van het eerste uur van Move Beyond. In 2011 stapte hij als directeur van Ordina Consulting over naar het toen veel kleinere adviesbureau. Vervolgens groeide Move Beyond in een tijdsbestek van zo’n tien jaar uit tot een van de grootste spelers in de markt waarin zij actief zijn: die van project- en interimmanagement. “Toen ik hier startte waren we met acht mensen. Nu hebben we ruim 80 collega’s, twee vestigingen en een goed gevulde portefeuille met mooie opdrachten en opdrachtgevers waar we heel trots op zijn. We staan er uitstekend voor. Dit is een mooi moment om naar de toekomst te kijken”, zegt Arthur. 

 

Toe aan de volgende fase

“Nieuwe strategieën vragen om veranderingen, dat is wat we onze klanten dagelijks vertellen.” Arthur vertelt dat ook Move Beyond bezig is met een strategie voor de ‘volgende fase’. “Dit is een natuurlijk moment voor een nieuwe algemeen directeur. Ik blijf verbonden aan Move Beyond als aandeelhouder en ben zeker nog niet bezig om het bedrijf los te laten, het voelt toch als mijn kindje. Ik blijf actief betrokken.”


Ideeën te over

De rol op de achtergrond betekent dat hij straks meer vrije tijd heeft. Concrete plannen om die tijd in te vullen heeft Arthur nog niet, maar wel ideeën genoeg. “Net als veel mensen heb ik meerdere passies waar ik de afgelopen jaren te weinig aan toekwam. Ik wil bijvoorbeeld wat meer gaan hardlopen, hou ontzettend van muziek en ben gek op Italië. Grote kans dat ik de eerste periode daar een paar weken ga doorbrengen.” 
Ook het vervolg van zijn carrière ligt nog open. “Ik ga in ieder geval niet stil zitten. Ik blijf het ontzettend leuk vinden om andere bedrijven te helpen met mijn kennis en ervaring. Daarbij spreken ontwikkelingen als verduurzaming en de energietransitie me enorm aan. Dat zijn complexe en mooie vraagstukken waarbij de sleutel tot succes in een positieve instelling en ondernemerschap zit. Ik zie veel bedrijven die stappen willen zetten. Al die kleine stapjes samen, brengen uiteindelijk een grote verandering, daar ben ik van overtuigd.”

 

Gevraagd naar de toekomst van Move Beyond, besluit Arthur: “We staan er goed voor en hebben de afgelopen jaren een positie in de markt verworven die heel goed bij ons past. Toen we startten wilden we met Move Beyond, ‘bewust een stap verder’, we zaten vooral op de inhoud en het slimste jongetje van de klas zijn. Inmiddels is ‘enjoy the sense of progress’ onze merkbelofte. Wat we doen, moet in de eerste plaats energie geven en echt impact hebben. Dat vinden we belangrijk. Voor onszelf en vooral voor onze klanten.”